info@birdgroup.be

Documenten

IBD boekje voor kinderen

IBD boekje voor kinderen

Om onze pediatrische patiënten op een speelse en informatieve manier te leren over IBD, hebben we samengewerkt met IBD pediaters, IBD verpleegkundigen, IBD gastroenterologen, IBD patiëntenorganisaties en onze partner AMGEN om dit kleurrijke pediatrische IBD boekje te maken.    

U kunt het boekje hier downloaden: Download file

Dit boekje werd ontwikkeld met de steun van onze partner Amgen.

De Calpro kaart

Fecaal calprotectinebepaling, is een test die vaak gebruikt wordt om de darmontsteking op te volgen bij patiënten met IBD. Om de patiënten te helpen heeft BIRD, in samenwerking BINAstoria en met onze partner Abbie,  een calprokaart gemaakt met informatie en praktische tips voor de afname van een stoelgangstaal voor de bepaling van fecaal calprotectine.

De Calpro kaart vind je hier: Download file

De kaart kan ook aangevraagd worden via uw arts, door onze sponsor Abbvie te contacteren via onderstaande mail.

HANNE VAN SPAENDONK
Medical Science Liaison Gastroenterology
hanne.vanspaendonk@abbvie.com

Aanvraag toiletpas

Bij een chronische darmontsteking, zoals de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa, is het vaak moeilijk om ontlasting op te houden. Patiënten moeten frequent en plots naar het toilet. Als een patiënt aandrang voelt, heeft hij/zij meestal niet veel tijd om een toilet te vinden. Door de grote impact op het dagelijkse leven, kan dat leiden tot sociale isolatie en depressie. Daarom heeft CCV-vzw en Crohn RCUH al tal van jaren geleden een toiletpas in het leven geroepen. 

Download de aanvraagbrochure